OM OSS

Vår Historia

Välkommen till Festival Fyrverkeri, ett företag som har spridit glädje och färgglada skådespel på himlen sedan vår grundning 1988. Vi började som en liten passionerad grupp med en vision om att föra spektakulära fyrverkerier till alla hörn av Sverige. Genom åren har vi vuxit till att bli en av de ledande aktörerna i branschen, kända för vår innovation, pålitlighet och kompromisslösa kvalitet.

Vår Filosofi

På Festival Fyrverkeri är vi drivna av vår passion för pyroteknik och en djupgående respekt för säkerhet och kvalitet. Vår filosofi är enkel: att leverera oförglömliga upplevelser samtidigt som vi säkerställer säkerheten för våra kunder och deras publik. Varje fyrverkeri vi säljer har genomgått noggranna tester och uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna.

 

Vad Vi Erbjuder

Varje år rapporteras nästan 100 allvarliga skador från fyrverkerier i Sverige. De flesta olyckor beror på felhantering, som att inte följa tillverkarens anvisningar, ignorera säkerhetsavstånd, eller hantering under alkoholpåverkan.

Vårt Engagemang för Framtiden

Vi på Festival Fyrverkeri är ständigt engagerade i att förbättra och utveckla vår verksamhet. Detta inkluderar att utforska miljövänliga alternativ, att hålla oss uppdaterade med de senaste säkerhetsstandarderna, och att ständigt lyssna på våra kunders feedback. Vår strävan är att fortsätta vara en ledande kraft inom pyroteknik i Sverige och att erbjuda våra kunder de mest spektakulära och säkra fyrverkeriupplevelserna.

fyrverkerier och mijön

Historiskt sett har fyrverkerier innehållit kemiska ämnen som har varit skadliga för miljö och hälsa. Men som inom alla andra branscher sker en kontinuerlig utveckling mot mindre farliga och mer miljöanpassade produkter. Alla fyrverkerier måste idag godkännas utifrån av EU uppsatta regler och krav. Godkännandet erhålls efter det att produkten har testats och klarat kraven för miljö, säkerhet och funktion. Festival gör även egna kontroller för att säkerställa den löpnade produktionen. Värdegrunderna för dessa tester är framtagna i samråd med Kemikalieinspektionen (KEMI).

SPB (Sveriges Pyroteknikbranschförbund), har arbetat fram faktaskriften Fyrverkerier och miljön. Skriften beskriver de vanligaste kemikalierna som förekommer i fyrverkerier och deras egenskaper.

Denna skriften som SPB har arbetat fram kan du ladda ner med via knappen nedan.

All användning av fyrverkerier sker under eget ansvar, där avskjutningstider och platser bör väljas med omsorg till allmänheten.

Försäljning till allmänheten inför nyårsfirandet bör inte ske före den 27 december.

Användning av fyrverkerier i samband med nyårsfirandet bör begränsas till nyårsafton kl. 18:00-02:00 (om inte lokal ordningsstadga föreskriver annat).

Ordningslag och lokal ordningsstadga ska alltid följas.