KORT
OM
FESTIVAL

Festival grundades 1988 och jobbar med import och försäljning av konsumentfyrverkerier. Festival är medlem i Sveriges Fyrverkeribranschförbund (SFB). Festival samarbetar med Festival A/S i Norge. Samarbetet omfattar inköp, kvalitetskontroller, produktutveckling och marknadsföring. Tillsammans är vi en av Nordens största fyrverkeriimportörer. Festivals affärsidé är hög kvalité och service med goda förtjänstmöjligheter. Festivals kontor och lager ligger i Anneberg, strax söder om Göteborg. Kom gärna och besök oss.

Sveriges Fyrverkeribranschförbund (SFB) har arbetat fram en policy som Festival står bakom.

Nedan följer några av de viktigaste punkterna: 

  • All användning av fyrverkerier sker under eget ansvar, där avskjutningstider och platser bör väljas med omsorg till allmänheten.
  • Försäljning till allmänheten inför nyårsfirandet bör inte ske före den 27 december.
  • Användning av fyrverkerier i samband med nyårsfirandet bör begränsas till nyårsafton kl. 18:00-02:00 (om inte lokal ordningsstadga föreskriver annat).
  • Ordningslag och lokal ordningsstadga ska alltid följas.

 


MILJÖ OCH 
FYRVERKERIER

Historiskt sett har fyrverkerier innehållit kemiska ämnen som har varit skadliga för miljö och hälsa. Men som inom alla andra branscher sker en kontinuerlig utveckling mot mindre farliga och mer miljöanpassade produkter. Alla fyrverkerier måste idag godkännas utifrån av EU uppsatta regler och krav. Godkännandet erhålls efter det att produkten har testats och klarat kraven för miljö, säkerhet och funktion. Festival gör även egna kontroller för att säkerställa den löpnade produktionen. Värdegrunderna för dessa tester är framtagna i samråd med Kemikalieinspektionen (KEMI). Sveriges Fyrverkeribranschförbund (SFB) har arbetat fram faktaskriften Fyrverkerier och miljön. Skriften beskriver de vanligaste kemikalierna som förekommer i fyrverkerier och deras egenskaper.

Skriften finns att ladda ner här: Fyrverkerier & Miljö

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.